Geld doneren (iDeal)

Met financiële donaties kunnen wij voedsel inkopen tegen groothandelsprijzen. Ook kopen we basis boodschappen die we tekortkomen zoals babyluiers of tandpasta. Alvast dank voor uw bijdrage!

Inzamelen

Voedsel inzamelen met een actie, voedsel komen brengen of bent u producent/verwerker? We komen graag met je in contact en overleggen graag hoe we samen voedsel kunnen redden/inzamelen.

Doneer veilig en snel met iDeal.

Kies voor eenmalige donatie (naam en email niet verplicht) of machtig ons voor een incasso.

Bedrag

Financiële steun

Eenmalige donaties

Financiële donaties zijn voor de Voedselbank net zo noodzakelijk als voedseldonaties. Dankzij financiële bijdragen kunnen wij bijvoorbeeld transportmiddelen, koelboxen en kratjes kopen om het eten veilig bij onze klanten te krijgen. Daarnaast kopen we met regelmaat vers voedsel in tegen groothandelsprijzen, omdat het aanbod van gratis voedsel niet altijd toereikend is voor al onze cliënten. Met uw gift kunnen wij wekelijks vele honderden personen helpen!

Schenken met belastingvoordeel

Stichting Voedselbank Woerden e.o. is een ANBI aangemerkte stichting. Door deze ANBI-status kunnen onze donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. En voor de Voedselbank zelf betekent het dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen, waardoor uw bijdrage voor 100% bij ons terecht komt.

Hartelijk dank voor uw donatie!

Financiële steun

De club van 50

De club van 50 is de groep mensen, die structureel willen bijdragen aan het werk van de Voedselbank. Deze club van 50 vormt de vrienden van de Voedselbank. Onze ambassadeurs, die de Voedselbank een warm hart toedragen. Op dit moment zijn er ca 70 leden met een jaarlijks bedrag van in totaal ruim € 7.000. De missie van de Voedselbank is schakel te zijn tussen het bestrijden van verborgen armoede en het tegengaan van voedselverspilling.

Tips om te doneren:

 • – Koffiebonen/Koffiepads

 • – Oploskoffie

 • – Ontbijtgranen

 • – Pindakaas

 • – Pasta

 • – Ontbijtcrackers

 • – Zonnebloemolie / Olijfolie

 • – Houdbare melk

 • – Groente in pot/blik

 • – Limonadesiroop

 • – Thee

 • – Beschuit

 • – Luiers maat 6

 • – WC-papier

 • – Afwasmiddel

Inzamelen

Voedsel donaties

Fijn dat u erover denkt om voedsel aan te bieden!  U kunt iedere iedere dinsdag voedsel brengen tussen 9:00 en 15:00 uur op onze locatie: Barwoutswaarder 13G.

Wij ontvangen het liefst zoveel mogelijk lang houdbare voedselproducten voor avondmaaltijden om de voedselpakketten voor de deelnemers goed gevuld te houden.

Weet u niet met welk voedsel u ons kan helpen? Kijk voor inspiratie op ons boodschappenlijstje, deze werken we regelmatig bij omdat er een wisselende behoefte is aan bepaalde producten.

Voedselveiligheid

We zijn erg dankbaar voor elke bijdrage maar in verband met voedselveiligheid mogen wij o.a. het volgende niet aannemen:

– Voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken
– Zelfgemaakt voedsel
– Al geopende verpakkingen

Inzameling

Lionsclub Woerden straatactie

Sinds december 2020 organiseert Lionsclub Woerden Castellum Laurum de straatactie voor de Voedselbank Woerden. Inmiddels doen al een behoorlijk aantal straten mee. Doel is om per straat met de buren elke maand bepaalde voedingsmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank. Eén persoon per straat coördineert dit en plaatst een bak in de voortuin waar de lang houdbare producten worden verzameld. De straatcoördinator geeft maandelijks aan zijn/haar buren door aan welke producten er behoefte is. Vervolgens worden de ingezamelde producten 1 keer per maand door de vrijwilligers van de Voedselbank Woerden opgehaald. De actie is volledig coronaproof.

Voor het aanmelden als straatcoördinator is meer informatie te vinden op de website: Lionsclub Woerden Castellum Laurum.

Er zijn inmiddels meer dan 30 locaties waar u terecht kunt om uw spullen te doneren. Benieuwd waar? Klik op onderstaande landkaart die opent in een nieuw venster, dan kunt u precies zien waar uw terecht kunt.

Inzamelen

Zo gaan we verspilling tegen!

De voedselbank wordt enorm geholpen door vrijwillige acties georganiseerd uit eigen initiatief. Wilt u een actie organiseren? Voorbeelden van acties die u zelf kunt uitvoeren zijn:

Lang houdbare goederen brengen

Zelf regelmatig een tas of doos met lang houdbare goederen brengen (b.v. als de supermarkt een ‘2 voor de prijs van 1’ actie houdt)

Inzamelen van lang houdbare goederen

In uw eigen omgeving lang houdbare goederen inzamelen

Kerstpakket (deels) schenken

Goederen die uw niet gebruikt uit een kerstpakket of het gehele pakket afstaan aan de voedselbank

Goederen afgeven na een overlijden

Na een overlijden blijft er vaak veel over. Deze goederen kunt u ook afgeven bij de voedselbank

Geld inzamelen via een festiviteit

Het verkregen geld bij een verjaardag of jubileum kunt u doneren

Voedsel telen

Uw groene vingers ter beschikking stellen door voedsel te telen (er is een groot tekort aan verse producten)

Eigen voorraadkast opruimen

U kunt uw eigen keukenkast controleren op ongebruikte producten

Werkgever vragen een bijdrage te leveren

Via de werkgever een bijdrage vragen voor een maatschappelijk doel als de Voedselbank

Vrijwilliger worden bij supermarkt actie

U aanmelden als vrijwilliger voor een actie bij supermarkten

Translate »