Aanvraagformulier

Voedselpakket aanvragen

Wil je een voedselpakket aanvragen voor jezelf of een ander? Of heb je vragen over de landelijke Voedselbank criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket?

Je kunt onderstaand formulier invullen of ons bellen: 0348 – 34 21 71

  Zo berekenen we of jij in aanmerking komt voor een voedselpakket

  Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dán helpen we je graag.

  Voorbeeld

  Ben je bijvoorbeeld alleenstaand en houd je minder dan € 315,- over voor eten en kleding? Dan kom je in aanmerking. Die € 315,- is ons normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

  In deze tabel zie je welk normbedrag voor jou geldt vanaf 1 januari 2024. De normbedragen zijn per maand. De hoogte hangt af van de grootte van je gezin.

  Ben u alleen?Normbedrag (in€)
  Voor u zelf315
  Met 1 kind430
  Met 2 kinderen545
  Met 3 kinderen660
  Met 4 kinderen775
  Met 5 kinderen890
  Met 6 kinderen1005
  Met 7 kinderen1120
  Met 8 kinderen1235
  Woont u samen of bent u getrouwd?Normbedrag (in€)
  Voor met z’n tweeën430
  Met 1 kind545
  Met 2 kinderen660
  Met 3 kinderen775
  Met 4 kinderen890
  Met 5 kinderen1005
  Met 6 kinderen1120
  Met 7 kinderen1235
  Met 8 kinderen1350

  Deelnemers krijgen een pakket voor maximaal 13 weken (3 maanden). Daarna wordt opnieuw beoordeeld of nog aan de normen wordt voldaan.

  NVWA

  Waarborging voedselveiligheid

  Er bestaat een nauwe samenwerking tussen de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) en de voedselbanken. De NVWA beschouwt de voedselbanken als een formule, hetgeen betekent dat het bestuur van Voedselbanken Nederland er op wordt aangesproken als er ergens bij een voedselbank (belangrijke) zaken op het gebied van voedselveiligheid niet op orde zijn.

  Het project ‘Waarborgen voedselveiligheid’ houdt in dat er een voor alle voedselbanken geldend Handboek Voedselveiligheid is vastgesteld in overleg met de NVWA en dat op basis hiervan alle voedselbanken gecertificeerd gaan worden. Het certificeren wordt door een extern onafhankelijk bureau gedaan dat haar sporen op dit vlak heeft verdiend. De gehanteerde systematiek is door de NVWA geaccordeerd.

  De voedselbanken nemen de juridische verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en werken conform de richtlijnen van de NVWA. Indien de voedselbanken werken volgens de voorgeschreven richtlijnen wordt daarmee voldaan aan de eisen die gesteld zijn in de Hygiëneverordening (EG) 852/2004. Dit betekent o.a. dat producten met een THT-datum ná die datum nog verstrekt mogen worden aan de consument, maar de voedselbank is dan verantwoordelijk voor de kwaliteit.

  Op 6 juli 2023 heeft de Voedselbank controle gehad door het bureau Sensz en het cijfer komt uit op een 10. Daar zijn we trots op. Dit is absoluut te danken aan de tomeloze inzet van onze vrijwilligers.

  Translate »